BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

Waarom kiezen voor een maatwerk interieur? Alle voordelen op een rijtje!

keuken met maatwerk kast en toestellen

Bij BLENTT zijn we ervan overtuigd dat je interieur de ultieme weerspiegeling van je eigen persoonlijkheid en stijl is. Maar waarom zou je nu juist kiezen voor een interieur op maat? In deze blog zetten we graag alle voordelen op een rijtje. 

Je kunt zeker zijn van een uniek ontwerp

Een maatwerk interieur stelt je in staat een ruimte te creëren die volledig uniek is. Je kunt je persoonlijke stijl volledig uitwerken, zonder de beperkingen van standaard meubelmaten en -stijlen. Een interieurarchitect heeft heel wat ervaring en kan je hierin bijstaan, je wijzen op puntjes waar je zelf nog niet aan gedacht hebt, en adviezen geven om jouw droominterieur op papier te zetten. 

Bij BLENTT plannen we steevast een kennismakingsgesprek in met onze klanten. Zo komen we meer te weten over de ruimte die ze wensen aan te pakken, wat ze mooi vinden en wat hun visie is. Daar gaan we dan mee aan de slag! Wil je meer weten over hoe we bij BLENTT te werk gaan? Klik dan hier! 

Maatwerk zorgt voor een optimaal gebruik van je ruimte

Standaard meubelstukken passen niet altijd perfect in de beschikbare ruimte. Dit zorgt ervoor dat je vaak kleine lege plekjes creëert die onbruikbaar zijn, en zo verlies je natuurlijk heel wat ruimte. Maatwerk meubels worden daarentegen precies zo gemaakt dat ze optimaal in je ruimte passen, waardoor elke centimeter efficiënt wordt benut. 


Wanneer we bij BLENTT worden gecontacteerd voor een maatwerk, gaan we steevast zelf alles opmeten bij de klant. Dan zijn we er zeker van dat onze creatie precies zal passen in het interieur van de klant, en hoeft de klant zich geen zorgen te maken of hij misschien foute afmetingen heeft doorgegeven. Zo houden we het proces volledig stressloos! 

kast op maat die openstaat en berging toont

Dankzij een 3D-tekening weet je vooraf al hoe het eruit zal zien 

Standaardmeubels zien er vaak prachtig uit in de showroom, perfect gepositioneerd en belicht om hun beste kant te tonen. Eenmaal thuis kan de realiteit, jammer genoeg, soms teleurstellen; het meubelstuk past net niet of het ziet er toch niet helemaal uit hoe je gedacht had in je eigen interieur. En als je meubel dan eindelijk in elkaar gestoken, geleverd of naar boven gebracht is, is het retourneren vaak een heel gedoe, waardoor je genoegen moet nemen met iets dat toch niet helemaal naar wens is.

Bij maatwerk daarentegen draait alles om personalisatie en precisie. Elk detail van je ruimte wordt opgemeten en elk aspect van je wensen wordt in overweging genomen. Door de kracht van moderne technologie te benutten, bieden we bij BLENTT onze klanten alvast een voorproefje van het eindresultaat met een 3D-ontwerp dat in hun ruimte is geplaatst. Zo krijgt de klant een goed beeld van hoe hun ontwerp eruit zal zien en kunnen ze nog aanpassingen maken voordat de productie begint. 

Dankzij een 3D-tekening ben je dus verzekerd van het feit dat het eindproduct naadloos zal passen in je interieur. Met maatwerk krijg je niet alleen wat je wilt, maar ook precies wat je nodig hebt – 100% afgestemd op jouw smaak en leefomgeving.

Keuken design

Maatwerk staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid

Maatwerk meubels zijn vaak van betere kwaliteit dan hun tegenhangers uit de massaproductie en gaan daarom langer mee. Bij BLENTT vervaardigen we al ons maatwerk in ons eigen atelier in Bornem. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen die de tand des tijds doorstaan, zowel in stijl als in stevigheid.

Daarnaast is maatwerk ook de groenere keuze. Waar grootschalige producties vaak leiden tot overproductie en verspilling, zorgt maatwerk voor een proces van ‘productie op aanvraag’. Dit betekent dat we enkel produceren wat nodig is, aangepast aan de specifieke behoeften van onze klanten. Dit zorgt niet alleen voor een exclusief eindproduct voor onze klanten, maar het heeft ook een positieve impact op het milieu. Minder verspilling betekent een kleinere ecologische voetafdruk, en dat is iets waar we bij BLENTT trots op zijn.

Door voor maatwerk te kiezen, investeer je dus niet alleen in een interieur dat duurzaamheid en individualiteit uitstraalt, maar draag je ook bij aan een bewustere en groenere toekomst.

Schrijnwerkers in Blentt atelier

Conclusie

Een maatwerk interieur is veel meer dan alleen een knap ingerichte ruimte; het is een slimme investering in je levenskwaliteit en thuisbeleving. Het stelt je in staat om je visie tot leven te brengen met de zekerheid van vakmanschap, duurzaamheid en een perfecte pasvorm. 

Wil je meer informatie over maatwerk of ben je nieuwsgierig naar wat de opties zijn voor jouw ruimte? Neem een kijkje naar onze realisaties of contacteer ons! Bij BLENTT helpen we je graag verder. 

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!