BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

Hoe verloopt een interieurproject bij BLENTT

Heb je je ooit afgevraagd hoe een lege ruimte transformeert tot jouw droominterieur? Welkom aan boord! Wij krijgen vaak de vraag hoe een interieurtraject er bij ons nu juist uitziet. Daarom nemen we je in dit artikel graag mee op de fascinerende reis van een interieurproject bij BLENTT. We laten je zien hoe we ieder project van concept tot realisatie benaderen, gebruikmakend van onze unieke blend van vakmanschap, innovatie en persoonlijke aandacht. Van het eerste gesprek tot het moment dat de laatste plant op zijn plek staat, je ontdekt het hier allemaal. Lees verder en stap binnen in de boeiende wereld van maatwerk interieurdesign!

1. Het kennismakingsgesprek

Hoera! Je hebt de eerste stap genomen om ons te contacteren, maar wat nu? Hoe verloopt zo’n proces net? 

Allereerst plannen we een kennismakingsgesprek in. Dit kan zowel bij jou thuis als bij ons op kantoor. Tijdens dat gesprek bekijken we de situatie en wat jij graag wil. Zo bespreken we onder andere de volgende vragen: 

 • Gaat het over één ruimte of over een volledig project? 
 • Is het een nieuwbouwwoning of een renovatie?
 • Welke ruimtes worden aangepakt? 
 • Wat is je budget? 
 • Welke stijl heb je voor ogen? 
 • Wat moet er juist allemaal gebeuren? 
 • Zijn er bepaalde materialen waarmee je wil werken? 
 • … 

We gaan samen door deze vragen en bespreken alles tot in detail. We luisteren daarbij heel goed naar jouw wensen en het vooropgestelde budget. 

Aan de hand daarvan zien we of er een match is met onze ontwerpstijl. Als we voelen dat het voor ons beiden goed zit, vertalen we deze informatie alvast naar een voorlopig moodboard. Met de informatie die jij ons geeft, kijken we samen naar verschillende materialen en zoeken we deze ook bij elkaar om te zien hoe alles samenkomt. 

2. Opmaak van de offerte voor ontwerp

Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we alle informatie verzameld die we nodig hebben om een offerte voor ontwerp voor je op te stellen. Hierin leggen we uitgebreid uit wat er allemaal is inbegrepen wanneer je start bij BLENTT. 

In deze offerte nemen we de volgende zaken op: 

 • Opmaak van de 3D beelden
 • Fysiek moodboard van de materialen 
 • Aanpassingsronde
 • 2 opvolgingsgesprekken
 • Gedetailleerde offerte voor uitvoering
 • Afspraken met de leveranciers
 • Aannemingsdossier met een plaatsbeschrijving van de woning en opsomming van alle werken die uitgevoerd moeten worden (afbreekwerken, maatwerk, loodgieter, elektriciteit, …)  

3. Opmetingen ter plaatse en fotoreportage 

Wanneer je deze offerte ondertekent, is het tijd voor actie! We spreken een datum met je af zodat we alles tot in detail kunnen komen opmeten. Daarnaast maken we ook een uitgebreide fotoreportage van de huidige staat. Daarmee kunnen we een duidelijk beginpunt vastleggen om zo onze 3D tekeningen waarheidsgetrouw op te maken. 

4. Opmaak van het moodboard 

Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we al een eerste aanzet gedaan voor het moodboard. We kozen toen al enkele materialen uit en pakten de juiste stalen erbij.

In deze fase van het proces gaan we nog verder in detail en vragen we de eventueel ontbrekende stalen op om het moodboard compleet te maken. Ook stellen we zelf nog een aantal zaken voor om ontbrekende zaken aan te vullen. 

Dit moodboard gebruiken we om ons creatieve proces te ondersteunen en nemen we er altijd bij wanneer we aan het uiteindelijke design beginnen. Anderzijds zal het moodboard er ook voor zorgen dat je beter zal kunnen inschatten hoe de materialen aanvoelen en hoe ze bij elkaar passen.

De opmaak van de 3D ontwerpen 

5. De opmaak van de 3D ontwerpen 

Nu we de afmetingen en het volledige moodboard hebben, is het tijd voor het leukste gedeelte: het opmaken van het design! 

In ons aangepaste tekenprogramma beginnen we eerst met het volledig uittekenen van de lege ruimte(s) met de ramen en deuren erin. Dit doen we aan de hand van de eerder genomen afmetingen en de fotoreportage. Dit is onze beginsituatie

Daarna gaan we de ruimtes invullen en optimaliseren aan de hand van jouw input. We zorgen voor een volledig design met de juiste texturen en decoratie. Natuurlijk voorzien we daar ook het nodige maatwerk om de ruimte(s) echt helemaal af te werken. 

Wist je trouwens dat alles wat we op jouw design zetten ook helemaal waarheidsgetrouw is? Alle meubels en decoratie die we gebruiken, zijn items die je echt kan aankopen en staan steeds met de juiste maten en verhoudingen in het 3D ontwerp. 

Zo kunnen we je achteraf ook meteen een gedetailleerde shoppinglijst bezorgen waarop alle details en prijzen vermeld staan.  

Bij het opmaken van de 3D tekeningen houden wij ook altijd rekening met het afgesproken budget. Daardoor kom jij achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan, zoals bijvoorbeeld een zetel die net buiten je budget valt. 

6. De eerste feedbackronde 

Nadat de 3D tekeningen zijn afgewerkt, bezorgen we je deze via e-mail. Daarna plannen we ook meteen een eerste feedbackronde in waarin we terug gaan samenzitten. Daarbij luisteren we goed naar wat jij eventueel nog graag anders ziet.

7. Aanpassingsronde

We nemen de eerdere feedback mee en maken de nodige aanpassingen in de 3D tekeningen om tot een finaal ontwerp te komen. 

Heb je geen feedback en ben je meteen helemaal tevreden met je ontwerp? Dat valt ook weleens voor! Dan slaan we deze en de volgende stap over en springen we ineens naar stap 9. 

8. De tweede feedbackronde 

Nadat we de feedback en aanpassingen hebben verwerkt, sturen we je het 3D ontwerp natuurlijk nogmaals door zodat jij het finaal kan goedkeuren.

9. Opstellen van het aannemingsdossier

Als we weten hoe jouw interieur eruit zal zien, kunnen we inschatten welke werken er concreet moeten gebeuren. Deze nemen we dan allemaal op in het aannemingsdossier. 

Het geeft een mooi overzicht van alle partners die betrokken zijn bij jouw project. Hierin vind je bijvoorbeeld de gegevens van de vloerder, elektricien, loodgieter, breekwerken, aannemer voor de constructieve werken, eventueel de architect voor het berekenen van de poutrels, … Het maatwerk wordt natuurlijk door ons voorzien! 

Aan de hand van jouw project bekijken we dus welke vakmannen we nodig hebben en vragen we een offerte bij hen op. Deze offerte controleren wij dan op de volledigheid en we zorgen er ook voor dat je een marktconforme prijs krijgt. Op deze manier kunnen we je volledig ontzorgen en krijg jij ook het volledige kostenplaatje te zien. 

Nadat we dan alle prijsoffertes binnen hebben, maken we een finale offerte voor je op. Deze bespreken we dan opnieuw samen. 

Realisatie en installatie van jouw droominterieur

10. De realisatie en installatie van jouw droominterieur

Wanneer alles in kannen en kruiken is en je de offerte hebt getekend, maken we de planning op. We spreken dan concreet met je af wanneer je welke werken bij je thuis kan verwachten. 

Wij vinden het heel erg belangrijk dat we je volledig kunnen ontzorgen in dit proces. Daarom zijn wij er ook altijd bij om alles in goede banen te leiden wanneer de externe aannemers hun werken komen uitvoeren. Zo blijven wij jouw centrale aanspreekpunt en kan je op beide oren slapen! 

Tegelijkertijd schiet ons atelier in Bornem ook in actie. Onze vakmannen beginnen met veel zorg en oog voor detail aan jouw maatwerk. Daarna komen we het ook op de afgesproken datum bij je installeren. Het spreekt voor zich dat we er steeds voor zorgen dat we de ruimte(s) proper achterlaten bij het afronden van de werkdag. 

Als alle vakmannen dan bij je zijn langs geweest is het tijd voor de finishing touches en zorgen we ervoor dat jouw interieur er piekfijn uitziet. Zo kan jij meteen genieten van jouw nieuwe interieur! 

11. Genieten van jouw interieurdroom

Nu is het eindelijk daar, het moment waar je naar hebt uitgekeken… Alles is geïnstalleerd en mooi afgewerkt. Je gloednieuwe interieur is helemaal klaar voor gebruik. Hierover kunnen we alleen nog maar het volgende zeggen: geniet ervan!  

Je project van A tot Z met BLENTT

Zoals je ziet, komt er heel wat bij een interieurporject kijken. Gelukkig zijn wij er voor je van A tot Z. Bij BLENTT doen we er alles aan om je volledig te ontzorgen, zodat jij enkel de keuzes moet maken over wat je graag ziet. Wij doen de rest! 

Wil jij ook graag je interieurproject bij BLENTT starten? Contacteer ons dan gerust via het contactformulier, mail ons op info@blentt.be of bel ons op via +32 499 43 96 45. 

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!