BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

Interieurtrends in 2023 waar we helemaal fan van zijn

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe interieurtrends. Van natuurlijke kleurenpaletten tot duurzame materialen. Wij geven je alvast de trends voor 2023 mee waarvan wij dit jaar graag meer willen zien! 

Duurzaam wonen

Duurzaamheid scoort. Ook op het gebied van interieur merken we dat duurzaamheid momenteel stevig aan populariteit wint. 

Mensen doen steeds meer afstand van massaproductie en kiezen voor kwaliteitsproducten of stappen mee in de circulaire economie. 

Duurzaamheid is voor ons ook heel erg belangrijk. Wij werken alleen maar met producenten samen die milieubewust omgaan met hun producten. Zo halen wij onze fineerplaten bij producenten die zich actief inzetten in het herplanten van de bomen. Zij staan er voor garant dat ze een duurzaam bosbeheer mee ondersteunen. 

Daarnaast zijn wij ook fan van tweedehands meubels in te zetten waar dit past. Vintage elementen geven vaak net dat extra om jouw interieur echt uniek te maken. Hierbij letten we er nadrukkelijk op dat we geen mikmak van verschillende stijlen en elementen creëren, maar dat we echte statement pieces uitkiezen die écht iets bijdragen aan je interieur. 

Duurzaam wonen

Werken en wonen onder één dak

De voorbije jaren merkten we dat home offices steeds belangrijker werden. De overgang naar hybride werken vraagt dan ook om een inspirerende en aangepaste woon-werkruimte. 

Naast design, wordt functionaliteit ook steeds belangrijker. Voldoende opbergruimte bij je bureau is dus ook een absolute must. 

In 2023 zullen er dus veel home offices een upgrade en een make-over krijgen.

Werken en wonen onder één dak

Groen, groen en nog eens groen

We brengen de natuur letterlijk naar binnen door een samenspel van planten, hout, natuursteen & terracotta. 

Daarbij zien we vooral veel groen door de vele planten die we moeiteloos in het interieur verweven. Denk daarbij vooral aan de grote planten die we aanvullen met kleine exemplaren, maar bijvoorbeeld ook aan hele mosinstallaties tegen de muur. 

Ook in ons kleurgebruik zien we het groen opnieuw tevoorschijn komen: groene muren, meubels en accessoires. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. 

Groen blijft dus ook in 2023 een echte hit! 

Groen blijft een echte hit dit jaar

Aardse, warme tinten

In het verlengde van de vorige trend zien we dat ook andere natuurtinten een belangrijke plek opeisen in ons interieur. Bruintinten, beige en terracotta geven een rustgevend gevoel in combinatie met organische vormen. 

Deze aardse, warme tinten combineren mooi met groen en andere natuurelementen zoals hout, natuursteen en terracotta. 

Wabi Sabi – een minimalistische Japanse stijl, geïnspireerd op de kunst van de imperfectie – sluit hier ook perfect op aan met de rustige aardetinten en de ruwe materialen die zo kenmerkend zijn voor deze stijl. 

De aardse, warme tinten zijn dus perfect voor een minimalistisch en rustig interieur.

Warme en aardse tinten

Minimalisme

Steeds meer mensen werken heel wat dagen van thuis uit en hebben daardoor ook weer wat meer tijd voor hun gezin. Ze zetten dan ook heel bewust een stapje terug van de rush. 

Stijlen zoals Wabi Sabi, Japandi en Slow Living leunen hier perfect bij aan en reflecteren onze nood aan rust in het interieur. 

Denk hierbij opnieuw aan warme aardse en neutrale tinten, organische vormen en minimalistisch design. Deze geven ons de rust die we zoeken in ons interieur.  

Less is more en dat zien we in 2023 dus ook weer terug. 

Minimalisme in het interieur

Goud & messing

Onze laatste trend is ook een blijvertje vanuit vorig jaar. Toen zagen we steeds meer accenten in goud en messing verschijnen in het interieur en deze blijven dus nog eventjes hangen. 

Ze brengen namelijk heel wat warmte en harmonie in je interieur. Bovendien zien ze er ook nog eens heel stijlvol uit wanneer ze juist gebruikt worden! 

Accenten van goud en messing

Besluit

Begint het na het lezen van dit artikel te kriebelen om je interieur een volledige make-over te geven? Heb je daarbij graag advies van een echte interieurexpert? Denk dan zeker eens na over de maatwerkmogelijkheden bij BLENTT. Wij houden steeds rekening met jouw wensen en de laatste trends om je het interieur van jouw dromen te geven! Contacteer ons hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!