BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

Badkamermeubel op maat laten maken? Hou deze tips in je achterhoofd! 

badkamermeubel

Een badkamermeubel op maat kan de sleutel zijn tot het creëren van een zowel functionele als stijlvolle badkamer. Een op maat gemaakt badkamermeubel zorgt ervoor dat je niet alleen optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte, maar ook dat je persoonlijke smaak tot volledig uiting komt. Of je nu droomt van een minimalistisch zwevend meubel of een statige wastafel met veel opbergruimte, met deze tips helpen we je alvast op weg naar het perfecte badkamermeubel.

1. Meet zorgvuldig

De basis van elk op maat gemaakt project is een nauwkeurige meting. Een goed begrip en analyse van je badkamerruimte, is daarbij essentieel. Houd ook rekening met ramen en deuren en het bestaande sanitair om een meubel te ontwerpen dat perfect past. 

Omdat een op maat gemaakt meubel staat of valt met een 100% correcte meting, raden we je aan om hiervoor een professional in te schakelen. Bij BLENTT zijn we gespecialiseerd in maatwerk. Benieuwd naar ons werkproces? Neem dan een kijkje op deze pagina

2. Denk aan de stijl

Je badkamermeubel moet passen binnen de algehele stijl en uitstraling van je huis. Overweeg moderne, klassieke, of industriële ontwerpen en denk goed na over hoe deze de look en feel van je badkamer zullen beïnvloeden.

badkamermeubel in licht hout

3. Kies voor het juiste materiaal

De keuze van het materiaal is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van duurzaamheid. Materialen zoals massief hout, composiet, of metaal kunnen variëren in weerstand tegen vocht en slijtage. Een wastafel uit keramiek of kunstmarmer is niet alleen waterbestendig, maar ook onderhoudsvriendelijk. Ideaal voor je badkamer dus! 

4. Hou rekening met opslag en functionaliteit

Functionele opslagruimte is een must. Denk na over wat je nodig hebt om je spullen op te bergen en ontwerp je meubel zodat het helpt om je badkamer georganiseerd en netjes te houden. Ga voor een minimalistische look om te zorgen voor een rustgevende uitstraling! 

wastafels in badkamer

5. Vergeet je verlichting niet

Geïntegreerde verlichting kan je badkamermeubel naar een hoger niveau tillen. Overweeg LED-strips onder de randen voor een moderne look of sfeerverlichting voor een warme gloed. 

Met een badkamermeubel op maat zit je altijd goed!

Een op maat gemaakt badkamermeubel is dé manier om functionaliteit te combineren met je eigen stijl en persoonlijkheid. Door nauwgezet aandacht te besteden aan metingen, materiaalkeuze en ontwerp, kun je een meubelstuk creëren dat niet alleen je dagelijkse routine vergemakkelijkt, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van je huis. 

Wil je graag hulp bij het creëren van jouw droombadkamer of heb je nood aan gepersonaliseerd advies?Neem contact met ons op of bekijk onze realisaties voor meer inspiratie!

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!