BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

7 tips om jouw home office in te richten

Bij het inrichten van je home office denken we vooral aan het creëren van een mooie ruimte waar je graag wil werken. Toch denk je ook best na over de praktische indeling van je home office. 

Een inspirerende en functionele omgeving helpt je namelijk om elke dag weer gemotiveerd aan je werk te beginnen. Maar hoe begin je nu juist aan de inrichting van je home office? Wij geven je hier alvast een aantal handige tips mee. Zo laat jij niets aan het toeval over en zorg je voor een praktisch én mooi ingerichte home office bij je thuis! 

#1 Kies voor een ergonomische bureau 

Je bureau kies je best niet alleen voor de looks! 

Een mooi design is natuurlijk leuk meegenomen, maar je moet ook vooral comfortabel kunnen werken aan je bureau. Voor je home office kies je dus best voor een ergonomisch bureau die design en functionaliteit mooi met elkaar combineert. 

Heb je daarnaast al eens aan een zit-stabureau gedacht? 

Deze ergonomische optie combineert functionaliteit met een ergonomische aanpak. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken, stimuleer je namelijk de bloedsomloop en stretch je jouw lichaam. Daardoor zal je heel wat minder last hebben van (pijnlijke) klachten door lang stil te zitten. 

Bovendien combineren de laatste stabureaus ook moeiteloos hun ergonomische karakter met een mooi design. Daardoor hoef je niet in te boeten op stijl! 

Wil je echt een (sta)bureau die volledig bij je past? Denk dan eens na over een op maat gemaakte bureau. Deze kan volledig op jouw maat afgesteld worden. Zo letten we daarbij op de hoogte van je bureaustoel voor de ideale hoogte van je werkblad en de diepte van het bureaublad voor voldoende werkruimte. 

Je bureau wordt dan volledig op jouw afmetingen gemaakt zodat jij comfortabel kan werken! 

Een ergonomische bureau

#2 Creëer een rustige werkomgeving

Het creëren van een rustige werkomgeving zit in hele kleine dingen. Zo zorgt het wegwerken van alle kabels meteen al voor heel wat rust in de ruimte. 

Niets is namelijk zo afleidend als een hele reeks kabels die onder je bureau stof liggen te verzamelen. 

Bij het inrichten van je home office hou je dus best ook onder je bureau de clean desk policy aan. Een opgeruimde en meer minimalistische bureau zorgt namelijk meteen voor meer rust in je hoofd

Een bureau op maat kan daarbij een groot voordeel zijn. Zo voorzien wij telkens slimme oplossingen waardoor je geen hinderlijke kabels ziet. 

Als je een ruime kamer hebt, is het bovendien ook leuk om een ontspanningshoek te integreren. Denk hierbij aan een gezellig salon waar je informele meetings kan houden of even kan ontspannen met een boek. 

Een zen omgeving is zo onmiddellijk gegarandeerd! 

een rustige werkomgeving

#3 Voorzie voldoende opbergruimte in je home office

Een andere manier om voor een rustige werkomgeving te zorgen, is het voorzien van voldoende opbergruimte

We zien dat er bij de inrichting vooral wordt gekeken naar mooie meubels en dat de functionaliteit vaak vergeten wordt. Achteraf blijkt de ruimte dan toch niet zo praktisch ingedeeld. 

Bij het ontwerpen van het interieur van een home office zorgen we dus steeds voor voldoende opbergruimte. Dit gaat van een handig ladeblok waarin je al je schrijf- en werkgerief kwijt kan, tot een mooie kast waarin we de koffiemachine mooi kunnen wegwerken. 

Al deze opbergmogelijkheden zorgen voor een rustig en geïntegreerd geheel waarbij er geen storende elementen aanwezig zijn. 

Ook daarom is maatwerk een goede oplossing. We kunnen daarbij steeds naar jouw specifieke situatie luisteren en een ontwerp maken dat helemaal aangepast is aan jouw noden! 

Voldoende opbergruimte in je home office

#4 Haal de natuur in huis 

Groen in huis is al even een trend en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen! 

Ook in je home office zorgen bloemen en planten instant voor een aangename en rustige sfeer in je ruimte. Bovendien zorgen de juiste planten er ook meteen voor dat je lucht opnieuw gezuiverd wordt. 

Tot slot passen ze ook bij elke interieurstijl. Of je nu voor een strakke minimalistische look of een rustieke urban jungle gaat, planten maken je ruimte altijd af. 

#5 Zorg voor voldoende elektronische aansluitingen 

Een ander praktisch punt waar vaak niet aan wordt gedacht, is het voorzien van voldoende aansluitpunten voor je elektronische apparaten. Niets is namelijk zo vervelend als wanneer je een tweede scherm wil aansluiten en dat je eigenlijk geen stopcontact meer over hebt. 

Denk hierbij ook niet alleen aan de traditionele stopcontacten, maar zorg ook voor een aantal USB (C) aansluitingen. Zo zorg je voor een aangename en praktische werkruimte waarin je bijvoorbeeld je gsm en tablet ook eenvoudig kan opladen. 

#6 Zorg voor goed licht in je home office

Denk bij de inrichting van je home office ook zeker aan het voorzien van voldoende lichtpunten. Niet alleen het esthetische aspect is hier belangrijk, maar ook de functionaliteit van de lichtpunten zelf. 

Zo zorg je best voor een goed en helder licht aan je bureau zodat je voldoende licht hebt om bij te werken. Dit kan je dan verder aanvullen met gezellige lichtpunten die voor een fijne en rustige sfeer zorgen. 

Verder hou je best ook rekening met de natuurlijke lichtinval van je kamer. Wanneer wij een design opmaken voor een home office houden we altijd rekening met de lichtinval gedurende de dag in deze ruimte. 

Zo zorgen we ervoor dat je geen vervelende reflecties krijgt op je computerscherm en dat je ongestoord kan werken. 

Denk hierbij ook aan geschikte raamdecoratie die ook voor de nodige privacy kan zorgen. Zo kan je bijvoorbeeld voor lamellen of mooie overgordijnen kiezen die ook veel zullen bijdragen aan de algemene sfeer en aankleding van de ruimte. 

Zorg voor goed licht in je home office

#7 Kleed je home office aan met leuke decoratie

Last, but not least… Wanneer je alles hebt gepland, is het tijd om je decoratie uit te kiezen. 

Met de juiste decoratie zorg je voor de juiste sfeer in je home office en druk je er je eigen stempel op. Zo zorg je voor een home office die jouw persoonlijkheid en stijl helemaal weerspiegelt! 

Besluit

Bij het inrichten van je home office zijn er dus heel wat dingen waar je best rekening mee houdt. Met deze tips kan jij er alvast zonder zorgen aan beginnen.

Wil je liever toch wat hulp? Dan ben je bij BLENTT aan het juiste adres! Wij zorgen voor een prachtig 3D-ontwerp waarin we al deze tips meteen voor je toepassen zodat jouw home office helemaal op jouw maat aangepast wordt. Daarna zorgen wij dan ook voor de volledige uitwerking en plaatsing bij je thuis. Zo geniet jij zonder zorgen van je eigen home office! Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!