BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

Keukens met de BLENTT factor (keukentrends)

Iedere keuken vertelt een verhaal, maar een keuken met de BLENTT factor? Dat is het begin van een prachtig avontuur! Van het verfijnde Japandi tot het moderne minimalisme, elke keukenstijl brengt een uniek karakter en een persoonlijke touch in je leefruimte. Vandaag presenteren we onze vier favoriete keukenstijlen: Japandi, modern, landelijk en unieke keukens die jouw persoonlijkheid écht laten stralen.

Japandi in de keuken

Japandi keuken

Wat is Japandi?

De Japandi-stijl is een subtiele blend van Japanse eenvoud en Scandinavische functionaliteit. De stijl is harmonieus en minimalistisch, met veel aandacht voor ambacht en duurzaamheid.

In de keuken vertaalt zich dat naar kenmerkende keukenkasten met uitstekende verticale tussenschotten. Daardoor zit elke kast precies in een apart kader

De lades doe je open met de horizontale greep waarmee je het kadereffect versterkt en ook meteen functioneel maakt. Er wordt enkel maar met schuiven gewerkt omdat anders de kastdeuren niet volledig open zouden kunnen.

Materialen die goed matchen met de Japandi-stijl zijn natuurlijke materialen zoals notelaar en eik fineer. Om het geheel zo rustig mogelijk te houden, gebruiken we veelal neutrale tinten in de werkbladen. 

Goede voorbeelden van deze Japandi-stijl zijn de ontwerpen die we voor Project S/B en Project C/F maakten. 

Kenmerken van een Japandi keuken

 • Zacht kleurenpalet van neutrale en aardetinten
 • Meubels met strakke lijnen en natuurlijke materialen
 • Open ruimtes en veel natuurlijk licht
 • Afwerking met handgemaakte en duurzame accessoires

Waarom zijn wij fan bij BLENTT?

Bij BLENTT zijn we helemaal weg van de rust en balans die de Japandi-stijl met zich meebrengt. Deze stijl past perfect in elk huis dat een zen sfeer wil creëren zonder in te boeten op functionaliteit. Het is ook een duurzame stijl doordat er voor neutrale kleuren en materialen wordt gekozen. Het geeft je een tijdloze keuken die nog jaren meekan! 

Een moderne keuken

Moderne keuken

Wat kenmerkt een moderne stijl? 

Modern design is strak, gestroomlijnd en focust op functionaliteit. Hierbij worden vaak industriële materialen zoals metaal, glas en gelakte houtsoorten gebruikt. We zien ook vaak veel wit en eik terug voor een strak en modern resultaat. 

In de keuken zien we vaak eenvoudige fronten en een design dat zo strak en eenvoudig mogelijk gehouden wordt. Zo hebben we bij Project T/A de deur weggewerkt in de kastenwand voor een strak en rustig resultaat. Ook werd er voor zwart staalwerk gekozen om de keuken van de leefruimte te scheiden op een eenvoudige, maar stijlvolle manier. 

Kenmerken van een moderne keuken

 • Strakke lijnen en gladde oppervlakken
 • Slimme, geïntegreerde opbergmogelijkheden
 • Ingebouwde apparaten en slimme technologie
 • Minimalistisch kleurgebruik, vaak in zwart, wit of hout met een rustig patroon 

Waarom zijn wij fan bij BLENTT?

Een moderne keuken is een echt statement. Het biedt de perfecte basis voor technologische innovaties en zorgt voor een open, luchtige sfeer die je kunt personaliseren met je eigen kleurrijke accenten. Een moderne keuken staat echt garant voor een mooi strak geheel met een eenvoudige, maar gesofisticeerde look!

Een landelijke keuken met industriële invloeden

Landelijke keuken met industriële toets

Wat kenmerkt een landelijke keuken van BLENTT?

Landelijke keukens zijn doorgaans warm, huiselijk en geven je het gevoel dat je in een gezellige boerderij bent. Daarom houden we er bij BLENTT van om er een aantal industriële elementen aan toe te voegen, zoals wat handgemaakte stalen grepen en zwarte keukentoestellen. Dit geeft een iets moderner resultaat dat nog steeds heel veel warmte uitstraalt. 

Het landelijk cachet benadrukken we door de typische verticale groeven in de fronten te behouden. Zo kozen de klanten van Project S/R voor een zwart gebeitst fineer met een duidelijke structuur om zo subtiel het rustieke karakter naar boven te brengen. Rustieke houtstructuren met de typische grotere knopen en structuren scoren heel goed voor kastenfronten in een landelijke keuken. We kozen bovendien ook voor een dikker fineer om de verticale groeven te kunnen inwerken. 

Een ander element dat niet mag ontbreken in een landelijke keuken is een werkblad van graniet. Hier kozen we bijvoorbeeld voor een extra dik graniet met een mooie facetafwerking. 

Kenmerken van een landelijke keuken met industriële invloeden

 • Gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen
 • Aardetinten, graniet en keramische tegels
 • Verticale groeven in de kastenfronten
 • Moderne accenten door middel van strakke kastgrepen en moderne toestellen

Waarom zijn wij fan bij BLENTT?

De landelijke stijl straalt comfort en gezelligheid uit, maar heeft toch nog een moderne look and feel door onze BLENTT stempel. Elke hoek van de keuken voelt uitnodigend aan en het gebruik van authentieke en moderne materialen door elkaar zorgt voor een tijdloze charme.

De unieke keukens van BLENTT

Een unieke keuken van BLENTT

Wat kan je verwachten van een uniek BLENTT keukendesign? 

Soms val je buiten de standaard categorieën en dat is prima! Bij BLENTT zijn we specialisten in het realiseren van op maat gemaakte, unieke keukens die volledig zijn afgestemd op jouw smaak en wensen. Bij deze keukens is de enige limiet dan ook je eigen verbeelding. 

Een mooi voorbeeld hiervan is Project I/V. Dit design mochten we maken voor een architecte die haar eigen huis ging renoveren. Zij koos voor notelaar met een uitgesproken vlam erin, gebogen wanden en een uniek groen marmer.  

In deze keuken vind je daarnaast ook unieke details, zoals een messing plint onderaan de kasten voor een exclusief karakter. Maar ook leuke details zoals een ingewerkte ijsemmer in het eiland. Verder voorzagen we ook een barmeubel aan de achterkant met stalen elementen op maat om de glazen op te bergen en de unieke natuursteen die terugkomt doorheen de volledige keuken. Het geheel geeft de ultieme rokerige barsfeer die de klant wilde.

Bij een unieke keuken kijken we steeds naar jouw individuele stijl en denken we out of the box mee zodat deze helemaal op jouw maat ontworpen wordt. Van op maat gemaakte kasten tot speciale werkbladen, als je het kunt dromen, kunnen wij het bouwen!

Kenmerken van een unieke keuken

 • Op maat gemaakte meubels en inrichting
 • Mix en match van verschillende stijlen en materialen
 • Innovatieve opslagoplossingen en apparaten
 • Persoonlijke accenten zoals opvallende kleuren, patronen of kunstwerken

Waarom zijn wij fan bij BLENTT?

Een unieke keuken biedt je de ultieme vrijheid. Of je nu houdt van retro, industrieel of iets helemaal anders, we hebben de expertise om een keuken te creëren die 100% jij is.

Conclusie

Of je nu valt voor de ingetogen elegantie van Japandi, de hightech allure van een moderne keuken, de tijdloze charme van een landelijk design of je eigen unieke stijl wil realiseren, BLENTT heeft de kennis en het vakmanschap om jouw keukendroom waar te maken. 

Wil jij ook graag een schitterende keuken met de BLENTT factor? Neem dan contact op via ons contactformulier, stuur een e-mail naar info@blentt.be of bel ons op +32 499 43 96 45 voor een kennismakingsgesprek.

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!