BLENTT is een allesomvattend maatwerkbedrijf voor interieurprojecten

De mooiste interieurtrends van 2024 

keukeninterieurproject

Naarmate 2024 nadert, wordt het tijd om alvast een kijkje te nemen naar de nieuwste interieurtrends voor het komende jaar! Innovatie en stijl komen ook in 2024 weer samen om ruimtes te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en duurzaam. In dit artikel hebben we alvast de top trends van 2024 gebundeld zodat jij een handig overzicht vol inspiratie hebt!

Duurzame en eco-vriendelijke materialen

Duurzaamheid blijft een dominante trend in 2024. De focus ligt op milieuvriendelijke materialen en upcycling. Meubels gemaakt van gerecycleerde materialen en natuurlijke stoffen zullen populair zijn, en hiermee creëer je een interieur waarin elk stuk zijn eigen verhaal van duurzaamheid vertelt.

eettafel uit natuurlijke materialen met planten

Multifunctionele ruimtes

Met de opkomst van thuiswerken tijdens de covid-crisis, werd het belang van multifunctionele ruimtes al snel duidelijk. Het thuiswerken mag dan ondertussen grotendeels verdwenen zijn, het multifunctionaliteitsvereiste is dat absoluut niet. Meubels die kunnen worden aangepast voor verschillende doeleinden verdienen hun plaats in ons interieur. Meubels op maat ontlenen zich als de ideale partner voor deze trend omdat ze zoveel mogelijkheden bieden. Denk maar aan opbergruimte die tegelijkertijd dienst doet als zitplaats, of extra opbergruimte onder de trap. 

Eetkamer met zitmeubel en opbergruimte

Organische vormen en natuurlijke elementen

In 2024 zien we een verschuiving naar organische vormen en natuurlijke elementen. Ronde en vloeiende lijnen in meubeldesign, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen, creëren een rustgevend en harmonieus interieur.

mooi interieur met vloeiende lijnen

Kleurrijke accenten en gedurfde patronen

Terwijl neutrale kleuren altijd populair blijven, zullen kleurrijke accenten en gedurfde patronen in 2024 een grote rol spelen. In het nieuwe jaar zullen we een duidelijke overgang zien van minimalisme naar maximalisme, en dat zal zich ook weerspiegelen in onze interieurkeuzes. Alles kan en alles mag! Hou je van trends maar durf je niet meteen all out gaan? Geen probleem! Kleurrijke accenten en patronen kunnen makkelijk worden geïntegreerd in je interieur via decoratie en accessoires. Hou je interieur sober, maar ga bijvoorbeeld voor een kleurrijk tapijt of schilderij als eye catcher

interieur met kleuraccent

Slimme en geïntegreerde technologie

Smart technology is niet meer weg te denken uit ons leven. De integratie van technologie wordt ook in meubel- en interieurdesign steeds belangrijker. Van slimme opslagoplossingen die je apparaten naadloos integreren in je interieur tot geïntegreerde laadstations; technologie is er om ons leven gemakkelijker en comfortabeler te maken!

Integratie van laadstations voor gsm

Conclusie

De interieurtrends van 2024 zijn een spannende mix van duurzaamheid, functionaliteit, en persoonlijke expressie en ook komend jaar zal er dus weer voor ieder wat wils zijn. In 2023 waren we allemaal in de ban van minimalisme en rust terwijl het in 2024 net dat tikkeltje meer mag zijn. Maximalisme, kleur en plezier zijn helemaal terug van weggeweest en vormen, samen met duurzaamheid, de rode draad voor interieurdesign en meubelproductie in 2024.


Benieuwd hoe jij deze trends in jouw interieur kan integreren? Neem contact met ons op of bekijk onze realisaties voor meer inspiratie!

Download onze 2023 inspiratiegids nu helemaal gratis

29 pagina’s vol inspiratie, projecten en tips.

Werken we samen jouw droom uit?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!